Geboortefotografie

Geboortefotografie
Wat is een geboortefotograaf?

Een geboortefotograaf, wat doet deze nou precies? Zoveel mensen die nog niet eerder van geboortefotografie hebben gehoord en zodra ik ze erover vertel denken ze vaak aan bloederige foto’s die niets aan de verbeelding overlaten. Dit is natuurlijk volkomen logisch, maar niets is minder waar!

Het klopt inderdaad dat een geboortefotograaf aanwezig is bij het meest intieme, heftigste maar ook mooiste moment van je leven, de bevalling. De partner heeft geen tijd om na te denken over het nemen van foto’s en moet dat denk ik ook niet eens willen! Je wilt de verloskundige hier liever niet mee lastigvallen en daarbij zijn de foto’s vaak niet heel florissant, bewogen, slecht belicht etc. Daarom kun je mij als geboortefotograaf inschakelen!

Pure geboorte- en bevallingsbeelden

Het is de bedoeling dat ik uiteindelijk een geboortereportage maak die jullie je graag willen blijven herinneren. Foto’s die de details van de algehele bevalling laten zien, zoals het vastleggen van jullie emoties, de aanrakingen, de details van jullie kleine kindje met zijn/haar rimpelige handjes en voetjes of zijn/haar mooie gezichtje. Daarbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de hoek waaruit foto’s genomen zullen worden en zal het merendeel van de foto’s in zwart wit zijn.

Kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jullie of bij mij thuis proberen we elkaar zo goed mogelijk te leren kennen. Zo ontdekken we of er een wederzijdse klik is en zal ik al jullie vragen beantwoorden. Daarbij bespreken we vragen als; Waar ga je bevallen? Zijn er dingen die je liever niet op de foto wilt hebben? Wanneer moet je contact met mij opnemen?

Werkwijze

Vanaf 37 weken zwangerschap hou ik rekening met jullie bevalling en vanaf 38 weken sta ik 24 uur per dag voor jullie stand-by. Ik blijf in een straal van 30 minuten rondom mijn huis zodat ik snel bij jullie kan zijn. Vanaf het moment dat de bevalling goed op gang komt, gemiddeld vanaf zo’n 5 cm ontsluiting, kom ik jullie kant op. Per situatie bepalen we samen wanneer ik jullie kant op kom.

Als geboortefotograaf is het de kunst om tijdens de bevalling te proberen om bijna onzichtbaar aan het werk te zijn. Op deze manier hebben jullie vaak niet door dat ik er ben en kan ik dus zo goed als mogelijk alle mooie momenten op beeld vastleggen. Daarnaast kan ik indien mogelijk en gewenst ook een steun en toeverlaat zijn. Na de geboorte blijf ik nog een enige tijd aanwezig om de eerste momenten van jullie kleintje vast te leggen en mogelijk al de eerste kraamvisite.

‘Nieuw op de wereld shoot’

Vind je het niet zo prettig om een geboortefotograaf bij zo’n intiem moment als een bevalling te hebben, maar wil je wel graag de eerste momenten na de bevalling vastgelegd hebben? Dan is het beter om voor een ‘Nieuw op de Wereld schoot’ te kiezen. Ik begin dan met fotograferen als jullie kleintje net geboren is en blijf enkele uren om alle mooie momenten vast te leggen.

Werkgebied

Voor een geboortereportage werk ik vanaf mijn woonplaats Wervershoof tot ongeveer 1 a 1,5 uur rijden, oftewel Noord-Holland en omstreken. Zo kan ik richting TexelLeeuwarden of Zwolle komen, maar natuurlijk ook naar Den Haag, Amsterdam en Amersfoort of daar ergens tussenin.

Twijfel je of je dichtbij genoeg woont? Of woon je net iets te ver weg? Neem dan contact met me op, zodat we kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn.

Wil je weten wat een geboortereportage kost en welke pakketten er beschikbaar zijn? Kijk dan snel verder!