Familiefotografie

Familiefotografie

De shoot
Een gezin fotograferen op een spontane en ongedwongen manier, waarbij je helemaal jezelf kunt zijn. Dat is wat ik zoek! Want alleen dan krijg je échte emoties te zien die ik probeer vast te leggen met mijn camera. In het dagelijks leven zijn jullie ook jezelf, dus waarom je anders voordoen op een foto? De shoot is meestal op een buitenlocatie, maar kan ook bij jullie thuis of rondom het huis.

Werkwijze (buitenlocatie)
De shoot zal ongeveer zo’n 1 a 1,5 uur duren. Indien je graag een buitenshoot wilt dan is het mogelijk om samen een locatie te bezoeken en daar bijvoorbeeld een wandeling te maken. Enkele voorbeelden van buitenlocaties zijn:

Overal in Nederland is wel een mooie plek te vinden. Hebben jullie bijvoorbeeld een leuke achtertuin of is er in de buurt een leuke speeltuin, dan kunnen we daar misschien de foto’s maken! Alle ideeën zijn welkom! Indien je op voorhand een locatie weet, geef dit dan door bij de reservering. Ik kom graag van te voren even een kijkje nemen.

Indien er jonge kinderen bij de shoot aanwezig zijn, laat ik ze graag tussendoor even zelf spelen. Ook kunnen we een pauze inlassen. Kinderen zijn speels en moeten zichzelf kunnen zijn.

Sommige kinderen vinden het in het begin wat spannend, daarom breken we eerst het ijs door samen een stukje te wandelen en te kletsen. Omdat kinderen nogal nieuwsgierig zijn laat ik ze soms mijn camera zien en leg ik uit hoe je een foto maakt. De kinderen zijn daardoor vaak sneller op hun gemak.

Het liefst zie ik jullie zoveel mogelijk jezelf zijn. Ga dus gewoon even een stukje wandelen, geef elkaar een kus of knuffel als je dat wilt, doe gek, speel (tikkertje) met de kinderen, maar wees vooral lekker jezelf! Ik zal ervoor zorgen dat ik deze mooie momenten voor jullie vastleg. Ik vind het prettig om informele foto’s af te wissen met enkele formelere foto’s. Mocht ik bijvoorbeeld ergens een oude boomstam zien waar de kinderen bij kunnen spelen of op kunnen zitten dan vind ik het mooi om daar een foto van te maken. Daarbij is het ook leuk om bijvoorbeeld kleinkinderen samen met opa/oma op de foto te zetten, broers en zussen bij elkaar etc.

Indien jullie zelf wensen hebben, geef die dan alsjeblieft aan want dan zorgen we er samen voor dat het een shoot wordt die geheel naar ieders wens is. Al met al zorgen we ervoor dat we er een gezellig dag met elkaar van maken!

Werkwijze (bij jullie thuis) – Day In The Life
Het is ook mogelijk dat ik bij jullie thuis kom om de dagelijkse gebeurtenissen in jullie gezin vast te leggen. Jullie leven is inmiddels behoorlijk veranderd sinds de gezinsuitbreiding. Daarbij gaat de tijd ontzettend hard en zien jullie je kindje dagelijks veranderen. Samen ouders worden is een rollercoaster aan emoties. Het is een hele spannende, ontroerende, leuke, maar ook zware uitdaging die jullie natuurlijk met liefde aangaan. Dagelijks gebeuren er zoveel mooie, liefdevolle, gekke en grappige dingen waardoor je, door jullie nieuwe leven en de drukte die het met zich meebrengt, niet vaak genoeg meer stilstaat bij dit bijzondere avontuur.

Daarom is een Day in the Life-shoot perfect. Na het zien van de foto’s zullen jullie je weer beseffen hoeveel bijzonders er schuilt in het alledaagse. De emoties, de grappige momenten, interacties, details, maar ook de momenten waarop het wat minder soepel verloopt. Er komen nu eenmaal heel wat verschillende aspecten kijken bij het leven als ouder.

Een shoot aan huis duurt ongeveer 1 a 1.5 uur.

Na de shoot
Na de shoot stuur ik jullie binnen 3 weken een downloadlink van de foto’s. De foto’s in deze link zijn in lage resolutie en voorzien van mijn logo. Uit deze selectie kunnen jullie een keuze maken welke foto’s jullie willen houden (het aantal foto’s is afhankelijk van het pakket dat jullie hebben gekozen). De uitgekozen foto’s ontvangen jullie vervolgens in zeer hoge kwaliteit en zonder logo.

Enthousiast?
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze informatie of heb je vragen? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier.